Borba za pobjedu na Starom mostu

Hunt dives from 28m
Gary Hunt u lovu na 'savršenu sezonu' u Mostaru

Stari most će u subotu 15. augusta po prvi put ugostiti takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Britanac Gary Hunt će nastaviti svoju potragu za 'savršenom sezonom', u prelijepom okruženju Staroga mosta, gdje tradicija skokova traje još od 16. stoljeća. Mostarski skakači su srdačno dočekali 14 takmičara Svjetskog prvenstva i upoznali ih sa svojim najdražim mjestom za skokove visoko iznad vode Neretve – Starim mostom. Ne propustite historijske skokove ove subote u 15:30h!

Kolumbijac Orlando Duque ovdje dolazi već 10 godina, i jasno je da je veliki zaljubljenik u Mostar -

Svaki put kada dođem ovdje, uživam, jer oni skaču sa mosta cijele godine. Stvarno se raduju i uvijek nas dočekaju raširenih ruku. Osjećam se kao da dolazim kući.

Prvi skokovi sa mosta datiraju još iz 16. vijeka, a legendarni 40-godišnji skakač i njegovi suparnici će izvoditi vrhunski repertoar modernih skokova sa 28 metara visoke platforme, u spektaklu za koji se očekuje da će privući veliki broj domaćih fanova.

Gary Hunt (31), koji u BiH dolazi kao nedavno okrunjeni pobjednik FINA Svjetskog prvenstva, nakon pet uzastopnih pobjeda je najveći favorit na papiru, no za pobjedničko postolje konkuriše više skakača nego ikada.