Juriš na pobjedničko postolje

Rachelle Simpson dives from 22m
Gledajte takmičenje uživo ovdje, u nedjelju od 15h

Gledajte krunisanje pobjednice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva za žene, u nedjelju 13. septembra u Italiji, uživo na www.redbullcliffdiving.com

U Mostaru sam istegao mišić, ali sada sam u punoj formi i ponovo jurišam na pobjedu - Gary Hunt

 


Najbolji svjetski skakači i skakačice u četvrtak su trenirali u Polignano a Mareu, pripremajući se za glavni dan takmičenja u nedjelju. Dok je ovo pretposljednja stanica Svjetskog prvenstva 2015 za muškarce, u konkurenciji žena pobjednica će biti odlučena ovog vikenda, u prekrasnom gradiću na jugu Italije. Skakači demonstriraju svoje namjere, ne samo sjajnim skokovima na treningu, već i svojim izjavama. „U Mostaru sam istegao mišić," kaže Britanac Gary Hunt, „ali sada sam opet u punoj formi i ponovo jurišam na prvo mjesto." Rachelle Simpson, koja pred finalno takmičenje žena dijeli vodeću poziciju, bila je u sličnom samouvjerenom raspoloženju: „Osjećam se stvarno odlično. Ukoliko dobro izvedem skokove, mislim da ću osvojiti jedno od mjesta na vrhu."

Da li će Rachelle, aktuelna prvakinja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, dominirati u Polignano a Mareu, ili će džoker takmičarka Cesilie Carlton, pobjednica turnira u Portugalu, biti bolja od FINA-ine svjetske prvakinje u visinskim skokovima? Da li će u konkurenciji muškaraca Gary Hunt ostvariti svoje namjere i vratiti se na vrh pobjedničkog podija, ili ga neko opet može iznenaditi, kao što je to u Mostaru učinio Jonathan Paredes?

Odgovore na sva ta pitanja saznaćemo na takmičenju u nedjelju 13. septembra, a svaki trenutak ovog trilera možete gledati upravo ovdje na www.redbullcliffdiving.com. Pridružite nam se u ekskluzivnom prenosu uživo, u nedjelju od 15h.