Skokovi u zalazak sunca pred otvaranje sezone u Teksasu

Steven LoBue and Rachelle Simpson dive in Texas
Spokojni trening u SAD-u, dok se priprema otvaranje sezone Hell’s Gateu

Predstavnici SAD-a Rachelle Simpson i Steven LoBue odradili su trening u zalazak sunca na čuvenim liticama usred jezera Possum Kingdom, i stekli prve dojmove o tome kako će izgledati uzbudljivi takmičarski početak nove sezone.

Oni su fizički spremni i mentalno fokusirani za subotnji ulazak u najveću sezonu Svjetskog prvenstva do sada, kroz Paklenu kapiju (Hell's Gate). Biće to zasigurno impresivno otvaranje prvenstva, na kojem će takmičari skakati sa 28 metara visine, da bi nakon vratolomija u zraku uronili u hladnu vodu ogromnog vještačkog jezera.

To je to mjesto! Steven LoBue izviđa lokacije za skokove na vrhu čuvenih litica na jezeru Possum Kingdom. Photo: Dean Treml/Red Bull Content Pool.

Uvala Hell's Gate na jezeru Possum Kingdom je skriveni dragulj sjevernog Teksasa, prepunog jezera. Jezero pokriva površinu od preko 75 km² bistre vode i jedno je od najdubljih u Teksasu. Uz strme litice Hell's Gatea, amfiteatarski oblik uvale, i hiljade bučnih Teksašana koji daju podršku najboljim svjetskim skakačima i skakačicama u vodu – spektakularno takmičenje je zagarantovano!

Takmičenje u Teksasu označiće početak sezone za 14 skakača i 8 skakačica iz 10 zemalja, uključujući takmičare s pozivnicom.

Američke uzdanice David Colturi, Steven LoBue, Andy Jones i takmičar s pozivnicom Kyle Mitrione svakako će se boriti za pobjedu na domaćem terenu. Colturi se nada nastavku dobre forme iz sezone 2015, kada je završio na petom mjestu u ukupnom poretku, dok će LoBue i Jones pokušati da savladaju Hunta, koji je prošle godine pobijedio u Teksasu.

Rachelle Simpson, inače rođena u San Antoniu, na Hell's Gate se vraća kao aktuelna prvakinja i jedna je od četiri takmičarke koje predstavljaju SAD.

Teksas: zalazak sunca i monteri koji naporno rade, pripremajući otvaranje sezone koje će se gledati uživo širom svijeta. Photo: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

GLEDAJTE UŽIVO

Takmičenje će biti prenošeno UŽIVO 4. juna od 21:20h po našem vremenu, na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.

Live webcast i reprize u SAD-u su geo-blokirani, zbog ekskluzivnog ugovora za emitovanje sa FOX Sports. Takmičenje će biti emitovano na FOX Sports 1 u subotu 9. jula, u 12h po istočnom američkom vremenu.