U Mostaru ovih dana neće manjkati zabave

Old Town Fest donosi brojna muzička dešavanja

Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru, pored sportskog spektakla, u grad na Neretvi donosi i mnoštvo popratnih sadržaja. Old Town Street Fest će u dva dana trajanja na sedam pozornica predstaviti nastupe više od 20 izvođača, koji će obogatiti noćni život u starom dijelu grada.


Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo ove godine po četvrti put dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Prethodna tri izdanja su donijela istinske sportske spektakle za rijeke gledalaca koje su svaki put preplavile sva mjesta u blizini Starog mosta odakle je bilo moguće pratiti skokove.


Ove godine, pored fantastičnih skokova i nevjerovatnog umijeća najboljih svjetskih skakača i skakačica, Mostarci i njihovi gosti će imati priliku da uživaju u raznovrsnim noćnim dešavanjima.


Zahvaljujući popratnom programu takmičenja, u Mostaru će ovih dana biti jako živo i u večernjim satima. Old Town Street Fest, koji se održava u petak 7. i subotu 8. septembra, na sedam pozornica raspoređenih u Starom gradu donosi nastupe više od 20 izvođača. Među njima će biti mladih mostarskih bendova poniklih iz Mostar Rock škole, iskusnih klupskih muzičara, te dobro poznatih imena muzičke scene.


U petak u klubu Alibaba nastupaju Frenkie, Kontra i Indigo. U subotu, nakon koncerta Helem Nejse ispred Hamam muzeja, slijedi oficijelni after party u Alibabi uz sjajni DJ/VJ dvojac Diskobajagi, kojima će podršku davati Audio InFunktion i Mixmaster Zlee. Na Black Dog Pub Stageu u petak svira karizmatični beogradski kantautor duhovitog pseudonima Kralj Čačka, a na istom mjestu u subotu će publiku zabavljati Laka.


Kompletan program Old Town Street Festa može se pogledati na njihovoj Facebook stranici.


Glavni protagonisti subotnjeg spektakla, elitne svjetske skakačice i skakači, konačno su stigli u našu zemlju. Nakon slijetanja na sarajevski aerodrom, zaputili su se u Mostar, gdje već sutra u podne imaju zakazan prvi trening. Do tada će na Starom mostu biti podignuta platforma kako bi se postigli potrebni uslovi za takmičenje: muškarci će skakati sa 27, a žene sa 21 metra visine.