Andy Jones

SAD

Andy Jones

SAD

Kaskader u dolazećim nastavcima filma 'Avatar' Jamesa Camerona, ovaj stanovnik Južne Kalifornije priželjkuje jednu supermoć: da stvari može prebaciti u usporeni snimak. I to samo kako bi mogao izvesti savršen skok: "Težite desetkama, ali nikad nisam dobio nijednu na takmičenju, tako da više radim na devetkama. One su mi u ovom trenutku dosta privlačne."

Deset pobjedničkih postolja, uključujući jednu pobjedu i dva treća mjesta u ukupnom poretku, na 49 takmičenja u periodu 2011-2019, ključni su trenuci njegove karijere cliff divera.

Andy Jones - koji samog sebe opisuje kao sarkastičnog, pametnog i originalnog - navodi baseball, akrobatiku i freestyle skijanje kao stvari koje ga pokreću.

U posljednjih nekoliko godina, visoki riđokosi skakač je sam savladao vještinu pravljenja filmova i kreativni je mozak USA Cliff Diving tima, čiji je cilj da podigne svijest o svom sportu dokumentujući svoja iskustva. On i njegovi zemljaci David Colturi, Steven LoBue i Kyle Mitrione pružaju uvid u način života cliff divera.

Rođen na Aljasci, talentovan je u toliko različitih polja da ne iznenađuje što je u svojoj karijeri bio akrobata u Cirque du Soleil, oprobao se kao kaskader i ima izgrađen status u cliff divingu. Još od svoje debitantske pobjede na prvom večernjem takmičenju, održanom u Dubaiju, ovaj 'majstor orijentacije u zraku' je zavrijedio poštovanje svih svojih suparnika