Gary Hunt

Francuska

Gary Hunt

Francuska

"Želim rušiti prepreke i raditi stvari koje niko ranije nije uradio." Gary Hunt je definitivno čovjek koji drži svoju riječ. U više navrata ostvarivao je nezamislivo te često obarao svoje vlastite rekorde i statistike. Nije mu potreban suparnik kako bi pomjerao svoje granice, ali za ovog 35-godišnjaka je mnogo zabavnije ako ga ima.

Kada se u ljeto 2019 'briljantni Britanac' konačno domogao svetog grala ovog sporta - pet čistih desetki od svih pet sudija - zahvalio se svojim rivalima za pomjeranje granica i pomoć da dostigne savršenstvo: "Apsolutno osjećam pritisak. Za mene je mnogo lakše kada postoji borba, kad i drugi skaču dobro. To je i mnogo zabavnije. Želim biti u borbi, ne želim da mi bude olakšano i to pokušavam koristiti."

Darovit pijanist i vješt žongler, ovaj stanovnik Pariza je skroman, opušten i s njim možete lijepo ćaskati o svemu i svačemu te o njegovom bratu, sve dok se ne približite previše nekom od njegovih cliff diving rekorda.

Čovjek koji voli skakati kroz prozore i sa balkona čim ujutro otvori oči, skupio je izvanredne brojke u svojoj neprevaziđenoj karijeri u prvenstvu: 8 titula, 39 pobjeda, 66 pobjedničkih postolja na 79 takmičenja (nije propustio niti jedno takmičenje).