Jessica Macaulay

Velika Britanija

Jessica Macaulay

Velika Britanija

Od iznenađenja 2018. godine, kada je u svom tek drugom nastupu osigurala prvo pobjedničko postolje u prvenstvu za skakačice iz Britanije, do naslova viceprvakinje u svojoj prvoj sezoni kao stalna skakačica. Jessica Macaulay definitivno leti visoko.

Do prvog pobjedničkog postolja kao stalna skakačica došla je u Portugalu, na istom mjestu gdje je 2017. imala svoj debitantski nastup u prvenstvu. "Dio mene osjeća da sam još uvijek nova, ali u drugom smislu nije mi sve tako novo. Znam šta da očekujem, ali još uvijek imam to uzbuđenje."

Između dvije stanice prvenstva, ova ljubiteljica čokolade je otputovala u Južnu Koreju kako bi se takmičila u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima. Radi zabave, iskustva i da pokupi bronzanu medalju.

Nakon 13 takmičenja, na kojima se pet puta našla na pobjedničkom postolju, strastvenoj hodačici po žici i deklarisanoj ovisnici o adrenalinu nedostaje još samo prvo mjesto. Podvig koji je ova 27-godišnjakinja očito stavila na popis stvari koje planira obaviti ove sezone.