Wales spreman da ponovo ugosti Svjetsko prvenstvo

Steven LobUe
Povratak kući za aktuelnog prvaka Hunta i prvo takmičenje žena u Walesu

Šesta stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva znači povratak takmičenja u Veliku Britaniju i živopisni predio Plave lagune u Pembrokeshireu, u jugoistočnom Walesu. Biće to povratak kući i za aktuelnog prvaka Garyja Hunta koji će, nakon lošeg izdanja u Italiji, svakako nastojati da se vrati u svoju uobičajenu formu na domaćem terenu. Ovo će također biti prvi put da se i žene takmiče u Plavoj laguni, nekadašnjem nalazištu kamena škriljca, danas zaštićenom spomeniku prirode, koji sa svojim kružnim oblikom i visokim liticama liči na Koloseum usred seoske idile. Pogledajte video i steknite dojam o onome što nas očekuje u Walesu.

Gledajte uživo

Takmičenje će biti prenošeno UŽIVO 11. septembra od 15:50h CET, na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.

Gledanje reprize takmičenja je geo-blokirano u SAD-u, zbog ekskluzivnog ugovora za emitovanje sa FOX Sports. Snimak takmičenja će biti emitovan na FOX Sports 1 u nedjelju 9. oktobra, u 4pm po istočnom američkom vremenu.