X

Dublin

12 maj

Bejrut

14 jul

Mostar

24 aug
Prethodno

Bilbao

14 sep

Info o skakaču

Ime:
Rhiannan Iffland
Datum rođenja:
09/09/1991
Zemlja:
Australia
Živi u:
Newcastle, Australija

U svoje tri takmičarske sezone, Rhiannan Iffland je zabilježila hat-trick titula i postala najtrofejnija skakačica u historiji ovog sporta.

Od senzacionalnog uspjeha početnice koja je 2016. godine pobijedila na svom prvom cliff diving takmičenju, ova 27-godišnja Australka je sakupila 11 pobjeda na 17 takmičenja, a svega dva puta nije bila među tri prvoplasirane.

Svoj pobjednički niz kraljica cliff divinga je prošlog novembra zaokružila osvajanjem FINA Svjetskog kupa u visinskim skokovima.
Opuštena australska djevojka iz Novog Južnog Walesa - koja je kao mala trenirala na trampolini - još jednu uspješnu sezonu je na posljednjoj stanici 2018 krunisala postavljanjem rekorda za najveći broj bodova za pojedinačni skok te najbolji rezultat ostvaren na jednom takmičenju. 'Rhi' ima jasnu sliku savršenog skakača: ulazak u vodu i manevar 'barani' Jonathana Paredesa, odraz Davida Colturija, um i kontrola Garyja Hunta, te pristup Jessice Macaulay.

Ako ste već srušili sve rekorde i pomjerili granice svog sporta, kako biste definisali svoj cilj za predstojeću sezonu? "Osmisliti teže skokove, biti konzistentnija, ali najviše od svega uživati u putovanjima i avanturama koje su sastavni dio takmičenja."

Najbolji rezultati

• najuspješnija skakačica u cliff divingu
• 2018, 2017 i 2016 – osvajačica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva za žene
• 2018 – 1. na FINA Svjetskom kupu u visinskim skokovima
• 2017 – 1. u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima
• 2015 – započela cliff diving karijeru