X

David Colturi
Datum: 23/05/2018

Iščekivanje se bliži kraju. Osam mjeseci nakon one dramatične završnice sezone 2017 na vodopadu u Čileu, deseto jubilarno izdanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva kreće sa Hell's Gatea, a ono što se zagrijava nisu samo temperature u Teksasu. Očekuje se furiozno otvaranje sezone u kojoj će se najbolji svjetski skakači i skakačice još jednom boriti za trofej Kralja Kahekilija, te tijesna borba za titule od samog početka.

Može li Gary Hunt vratiti nazad titulu nakon što ga je prošle godine s trona srušio Jonathan Paredes ili će, pak, neko od brojnih izazivača zablistati i katapultirati se do vrha? Također, u konkurenciji žena, hoće li Rhiannan Iffland nastaviti svoju dominaciju i doći do treće uzastopne titule, ili će neka druga od dama biti izazov za Australku?

Pogledajte video i najavu onoga što nas čeka na otvaranju sezone 2018, 2. juna u Teksasu.

Gledajte direktan prenos iz Teksasa

Takmičenje će biti prenošeno UŽIVO 2. juna od 22:15h na www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV i Facebooku, Youtubeu, Twitteru, Twitchu i Instagramu. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.

Više o Red Bull Cliff Divingu čitajte i gledajte ovdje