X

Dublin

12 maj

Bejrut

14 jul

Mostar

24 aug
Prethodno

Bilbao

14 sep

Info o skakaču

Ime:
Andy Jones
Datum rođenja:
21/04/1985
Zemlja:
SAD
Živi u:
Santa Mónica, Kalifornija
Web stranica:
www.cliffdiving.us
Sponsors:
Garrett Warren
 Santa Monica Brew Works

Upitan da samog sebe opiše u tri riječi, Andy Jones ne razmišlja predugo: sarkastičan, pametan, originalan.
Oni koji ga poznaju u svakodnevnom životu, potpuno se slažu.

Upitan o njegovoj historiji bavljenja sportom, ovaj mladić rođen na Aljasci navodi baseball, akrobatiku i freestyle skijanje kao ono što ga pokreće. Oni koji su se s njim našli na stazi ili terenu, potvrdiće to s divljenjem.

Ovaj čovjek je talentovan u toliko različitih polja, da ne iznenađuje što je u svojoj karijeri bio akrobata u Cirque du Soleil, oprobao se kao kaskader i ima izgrađen status u cliff divingu. Još od svoje debitantske pobjede na prvom večernjem takmičenju, održanom u Dubaiju, ovaj 'majstor orijentacije u zraku' je zavrijedio poštovanje svih svojih suparnika.

U posljednjih nekoliko godina, visoki riđokosi skakač je sam savladao vještinu pravljenja filmova i kreativni je mozak USA Cliff Diving tima, čiji je cilj da podigne svijest o svom sportu dokumentujući svoja iskustva na sasvim otvoren način. On i njegovi zemljaci David Colturi, Steven LoBue i Kyle Mitrione pružaju uvid u način života cliff divera.

Čovjek mnogih talenata, Jones se odnedavno posvetio svom najnovijem projektu: najavio je da je njegov glavni cilj u 2019. godini da "otkrije kako je to biti otac".

Najbolji rezultati

• 2018 – 3. na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Sisikonu (Švicarska)
• 2016 – 3. u ukupnom poretku Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva
• 2016 – 1. na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Dubaiju (UAE)
• 2007 – 'Skakač godine' Univerziteta u Utahu