X

Dublin

12 maj

Bejrut

14 jul

Mostar

24 aug
Prethodno

Bilbao

14 sep

Info o skakaču

Ime:
Gary Hunt
Datum rođenja:
11/06/1984
Zemlja:
Velika Britanija
Živi u:
Pariz

Crni su se oblaci bili nadvili, i širile su se glasine da je veliki i moćni Gary Hunt gotov. Nakon što mu je zbog pogrešnog skoka u Čileu 2017. godine ispred nosa izmakla titula, Britanac je izgubio vjeru u svoje čuveno umijeće izvođenja skokova s vijcima, i prošlu sezonu je započeo neslavnim osmim i desetim mjestom u Teksasu i Bilbau. No, čini se da su glasine o Huntovoj propasti bile dobrano preuveličane. Nakon što mu je probni povratak skokovima s vijcima na Azorima donio prvo pobjedničko postolje u sezoni, ponovo je otkrio magiju koja mu je osigurala rekordni broj titula Svjetskog prvenstva, te je upisao četiri uzastopne pobjede i osvojio svoju sedmu titulu prvaka.

"Volim rušiti statistike. Prije dvije godine su mi govorili da nikad nisam pobijedio na mostu, a prošle godine su da niko nije dva puta pobijedio na Starom mostu. Treća stvar bila je da niko ko pobijedi u Mostaru, ne osvoji titulu, tako da sam to morao opovrgnuti u Polignanu."

'Briljantni Britanac', koji je - pored svog britanskog - nedavno dobio francusko držvljanstvo, je skroman, opušten i s njim možete odlično ćaskati o svemu i svačemu. Sve dok se ne približite nekom od njegovih cliff diving rekorda.

Za svoju 11. sezonu u Svjetskom prvenstvu, ovaj vješti žongler je najavio jedan cilje: "Ostati neporažen čitavu sezonu."

Čovjek koji za jutarnje buđenje voli skakati kroz prozore i sa balkona, u svojoj karijeri bez premca u Svjetskom prvenstvu sakupio je izuzetne brojke i rekorde: 34 pobjede i 59 pobjedničkih postolja u 72 takmičenja - nije propustio niti jedno. Stoga, niko zaista ne sumnja da daroviti pijanista može postići ovaj ambiciozni cilj.

Najbolji rezultati

• sedmostruki osvajač Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva
• pobjednik 34 takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva do sada
• 2018 i 2016 – pobjednik FINA Svjetskog kupa u visinskim skokovima
• 2015 – FINA svjetski prvak u visinskim skokovima
• 2006 – 3. na Igrama Commonwealtha, 10 m sinhronizovano