X

Dublin

12 maj

Bejrut

14 jul

Mostar

24 aug
Prethodno

Bilbao

14 sep

Info o skakaču

Ime:
Steven LoBue
Datum rođenja:
17/06/1985
Zemlja:
SAD
Živi u:
Fort Lauderdale, Florida, USA
Sponsors:
Experience Fitness

Takmičenje u Bilbau 2018. godine bilo je pravi "Déjà Bue"! Steven LoBue je na drugoj stanici sezone u Španiji došao do senzacionalne pobjede, popevši se na vrh pobjedničkog postolja po prvi put od svoje pobjede na istoj lokaciji 2015. godine. Bio je to početak fenomenalne sezone za Amerikanca s adresom na Floridi.

Nakon 16 takmičenja bez pobjede, skakač rođen 1985. godine zabilježio je dvije uzastopne pobjede. upisao prve dvije desetke u karijeri, i prikazao najbolje izvođenje svog petostrukog salta s pola vijka, zahvaljujući kojem je ostvario najbolji rezultat za skok po slobodnom izboru – 147,90 bodova, rekordan broj bodova za pojedinačni skok.

U najuspješnijoj sezoni FINA svjetskog prvaka iz 2017. godine, bio je bliže nego ikada ranije da trofej Kralja Kahekilija u kategoriji muškaraca po prvi put odnese u SAD.

Visok 161 cm, viceprvak sezone 2018 je najniži skakač u prvenstvu, ali ovaj prirodni gimnastičar je čovjek mnogih epiteta: nosi titulu 'turbo-propelera' Svjetskog prvenstva, jer je prvi čovjek koji je izveo petostruki salto u manje od tri sekunde. On je 'čudesni čovjek' iz La Rochella, gdje je pri odrazu udario čelom o platformu i prošao samo s ogrebotinom. Ovaj trener skakanja je brižan suprug i otac, i uvijek je nasmijan.

Ako jednog dana želite pobijediti ovog svestranog sportistu u nekoj disciplini - jako je dobar u snowboardingu i skateboardingu - evo vam prilike: "Stoni tenis je prilično visoko na listi stvari u kojima sam grozan."

Najbolji rezultati

• 2018 – 2. u ukupnom poretku Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva
• 2017 – 1. u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima
• 2015 – pobjednik Red Bull Cliff Diving takmičenja u Bilbau (Španija)
• 2004 – finalista olimpijskih kvalifikacija