X

Dublin

12 maj

Bejrut

14 jul

Mostar

24 aug
Prethodno

Bilbao

14 sep

Info o skakaču

Ime:
Yana Nestsiarava
Datum rođenja:
14/06/1992
Zemlja:
Belarus
Živi u:
Minsk

Yana Nestsiarava je 2018. godine bila prva Bjeloruskinja u stalnoj skakačkoj postavi prvenstva. Zaslužiti taj status bilo je sve samo ne lako za tada 25-godišnju djevojku, s obzirom na vrlo neugodnu infekciju bubrega koja ju je godinu dana ranije mučila nakon dobrog starta sezone. Većinu njenih nastupa nakon toga pratila je stalna bol u donjem dijelu leđa, što, naravno, nije nešto čime se želite baviti kad trebate izvesti skok pri kojem ćete udariti o vodu brzinom od 85 km/h.

Skakačica iz Minska je definitivno dokazala da je žilava, okončavši prošlu sezonu pobjedničkim postoljem na velikoj završnici u Italiji, te se na osnovu Svjetske rang liste 2018 kvalifikovala za svoju drugu godinu u stalnoj postavi Svjetskog prvenstva.

Nadati se da će biti u punoj formi, jer ova skromna i srdačna skakačica će u šestoj sezoni prvenstva žena ponovo imati priliku da ostavi svoj trag.

Najbolji rezultati

• 2018 – 3. na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Polignano a Mareu (Italija)
• 2017 – 2. na Red Bull Cliff Diving takmičenju na Inis Móru (Irska) i u Lago Rancu (Čile)
• 2017 – 3. u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima
• 2015 – 3. na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Polignano a Mareu (Italija, pozivnica)
• 2015 – 3. u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima i FINA Svjetskom kupu u visinskim skokovima