X

Polignano a Mare

Cyrille Oumedjkane skače u Italiji 2009. godine

Nakon prethodnih posjeta ovom dijelu Apulije u prve dvije godine Svjetskog prvenstva (2009 i 2010), Red Bull Cliff Diving se 2015. godine vraća u Polignano a Mare. Pretposljednja stanica u seriji takmičenja za muškarce, Polignano će također ugostiti treće, finalno takmičenje Svjetskog prvenstva za žene.

Povratak u evropsku Meku cliff divinga! Pretposljednje takmičenje održaće se na jugu Italije, u Polignano a Mareu, gdje su litice sastavni dio života grada koji je i sam smješten na njima. Svjetsko prvenstvo ovdje dolazi po treći put, nakon 2009 i 2010. godine, a italijanski fanovi će sredinom septembra svjedočiti i krunisanju ovogodišnje pobjednice u ženskoj kategoriji.

Dolazak u Polignano a Mare znači mozzarellu, ukusnu sirovu ribu i ljude svih godina fascinirane skokovima u vodu. Na sedmoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2015 može se očekivati brojna publika.

Lokacija u Italiji je vjerovatno najneobičnija: mjesto s kojeg se skače je privatna terasa na krovu, a skakači do platforme, koja je 27 metara iznad Jadranskog mora, dolaze kroz dnevni boravak. Kuća je izgrađena na najpoznatijoj litici na obali i izgleda kao da je dio same stijene. Unutar međunarodne skakačke scene, ovo mjesto čuveno je po svojoj jedinstvenosti.

Polignano a Mare je tipični južnotalijanski gradić, u pokrajini Bari u regiji Apulija, sa svega nešto više od 16.000 stanovnika. Također je i rodno mjesto Domenica Modugna, autora i izvođača svjetski poznate pjesme „Volare", što znači ništa manje nego – „letjeti".

#REDBULLCLIFFDIVING

Up Down

Up Down

Up Down

Video

2020 Tour Stops