X

Avanture skakačkog para

Eleanor Smart and Owen Weymouth
Datum: 23/12/2020

U odsustvu cliff diving takmičenja ove godine, Amerikanka Eleanor Townsend Smart i Englez Owen Weymouth su se dali u potragu za nekim od najljepših lokacija za skokove u Sjevernoj Americi. U posljednjih nekoliko mjeseci par, koji je pokrenuo Clean Cliffs Project (projekat čistih litica), upustio se u seriju uzbudljivih skakačkih avantura, a sve to su dokumentovali kroz niz videozapisa. Ispod pogledajte dosadašnje epizode, i očekujte još u narednim sedmicama.

5. epizoda: skokovi kod brodske olupine i čišćenje litica na Atlantiku

Ellie i Owen su usred Atlantskog okeana, na Otocima Turks i Caicos, pronašli olupinu potonulog broda. Nisu išli tamo samo zbog skokova, već i da očiste stijene i nastave svoj posao u okviru projekta Clean Cliffs, kroz koji žele spriječiti zagađenje svjetskih voda plastikom te kroz umjetnost cliff divinga potaći i druge da nešto poduzmu!


4. epizoda: luda cliff diving potraga u Puerto Ricu

Ellie i Owen obilaze Puerto Rico u potrazi za najboljim lokacijama za skokove. Na svom putu posjećuju skrivene dragulje otoka i zaustavljaju se na nevjerovatnim mjestima popu kanjon San Cristobal.


3. epizoda: kako savladati cliff diving poput profesionalca

Postati Red Bull Cliff Diving takmičar je veliki san za mnoge skakače. No, kako se zapravo postaje profesionalni cliff diver?


2. epizoda: svakodnevna rutina cliff diving para

Zavirite iza zavjese i pratite cliff diving dvojac kroz njihove svakodnevne poslove, i kako postaju kreativni dok ostaju kući.


1. epizoda: lov na vodopade u Oregonu

Pridružite se Owenu i Ellie u njihovoj potrazi za najboljom lokacijom za skokove u Oregonu (SAD). Moto je: što avanturističkije, to bolje!