X

Otkazano prvenstvo 2020

Michal Navratil
Datum: 21/04/2020

U svjetlu brige za javno zdravlje i u skladu s preporukama nadležnih tijela, sezona Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2020 se obustavlja. Vjerujemo da će ovu odluku svi razumjeti i poštovati.

Sav trud i energija se usmjeravaju na pripremu izvanredne sezone 2021, kada će elitni skakači i skakačice, kao i mlade nade cliff divinga, ponovo oduševljavati publiku svojim nevjerovatnim skokovima s visina do 27 metara.

Nadamo se da ćemo uspjeti prirediti jedno takmičenje u Australiji, u znak zahvalnosti svim vjernim fanovima, ali i kako bi najboljim svjetskim skakačima pružili priliku da demonstriraju svoju vrhunsku vještinu.

Red Bull u Australiji radi sve što je moguće kako bi bio spreman za održavanje događaja u Sydneyu, u novembru 2020. godine. Sigurnost publike, skakača, ekipe i svih ostalih uključenih osoba je najviši prioritet te će, uz preporuke vlasti, u konačnici i odrediti mogućnost održavanja kada planirani datum bude blizu.

Takmičari iz 18 država, uključujući aktuelne prvake Rhiannan Iffland (AUS) i Garyja Hunta (FRA), će u sezoni 2021 dovesti najstariji ekstremni sport do novih visina, kada se Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo vrati jače i spremno da ponovo inspiriše fanove širom svijeta.