X

Aidan Heslop
Datum: 28/09/2018

U sezoni u kojoj su neprestano obarani rekordi, bilo je prikladno da baš završnica sezone 2018 u Polignano a Mareu bude prilika za dugo očekivani debitantski nastup najmlađeg skakača koji se ikad takmičio u ovom sportu. Nakon što je par godina bio na radaru sportske komisije prvenstva, 16-godišnji Britanac Aidan Heslop je konačno izveo svoj prvi takmičarski skok sa 27-metarske platforme, pred strastvenom publikom u domu evropskog cliff divinga.

Stanovnik Plymoutha, koji je predstavljao Vels na Igrama Commonwealtha 2018 u Australiji, kaže da je većim dijelom svoje skakačke karijere trenirao za ovaj trenutak, a mnogi poznavaoci ovog sporta vjeruju da ima potencijal da za nekoliko godina uđe u sami vrh skakačke elite.

Sudeći po bjegovom debitantskom nastupu na Jadranu, izgleda da ovaj tinejdžer svakako posjeduje sve što je potrebno za uspjeh.

ap-1wyve9kcw2111_news.jpg
Aidan Heslop je na završnici jubilarne 10. sezone u Polignano a Mareu postao najmlađi skakač ikad. Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

Pogledajte video i saznajte šta je najveća mlada nada cliff divinga imala za reći o svom prvom takmičarskom iskustvu u ovom sportu.

Pogledajte snimak takmičenja u Polignano a Mareu

Snimak takmičenja pogledajte na www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV, Facebooku i YouTubeu. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Who's in this