X

Hunt cilja na treću pobjedu u Kopenhagenu

Copenhagen Opera House
Datum: 16/08/2018

Šestostruki prvak, Britanac Gary Hunt, vratio se u svoju najbolju formu i na prethodnom takmičenju zabilježio prijeko potrebnu pobjedu, a sada cilja na treću pobjedu u Danskoj, na 70. takmičenju u historiji Svjetskog prvenstva. Jaku konkurenciju će imati u aktuelnom prvaku Jonathanu Paredesu (Meksiko), koji je sa novim skokom i još jednim pobjedničkim postoljem u Švicarskoj podigao svoju formu, kao i u vodećem u trenutnom poretku, Amerikancu Stevenu LoBueu, jedinom skakaču ove sezone sa dvije pobjede.

Dok 14 elitnih skakača bude skakalo direktno sa krova zgrade Opere, 27 metara iznad vode, hiljade fanova će sa kopna i vode bodriti njihove vratolomne akrobacije i borbu za trofej Kralja Kahekilija za 2018. godinu.

ar_160618_rbcdden_hunt_0897_2.jpg
Gary Hunt je na ovoj lokaciji pobjeđivao 2015 i 2016. godine, i ovdje se vraća na krilima važne pobjede u Švicarskoj. Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

Pretendenti na titulu se vraćaju u pobjedničku formu kako sezona odmiče, a najsjevernija tačka u cijeloj sezoni ne samo da donosi predivan panoramski pogled na Kopenhagen, već garantuje i tijesnu borbu za odlučujuće bodove: pobjednik sa otvaranja sezone Kris Kolanus (Poljska) i vodeći u prvenstvu LoBue će pokušati da se dokopaju pobjede pomoću petostrukih salta, dok Paredes igra na kartu savršenog izvođenja svog sve boljeg repertoara skokova, a sve kako bi parirali rekorderu po broju pobjeda Huntu, koji ponovo odlično izvodi zahtjevne skokove sa vijcima.

jg_160618_red_bull_cliff_diving_world_series_copenhagen_denmark_1575.jpg
Palata Amalienborg će predstavljati pravu kraljevsku kulisu dok najbolji svjetski cliff diveri budu skakali sa zgrade Opere. Foto: Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool.

Nakon što su svoje nevjerovatne akrobacije ove sezone već izvodili u dva jezera, rijeku i Atlantski okean, skakači će svoju vještinu demonstrirati u vodama luke u Kopenhagenu, na 70. takmičenju u historiji Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Rezervisano samo za muškarce, zbog infrastrukturnih ograničenja lokacije, takmičenje će biti održano u srcu danske prijestonice, uz pravu kraljevsku scenografiju. Palata Amalienborg je dom kraljevske porodice, a ubrzo nakon tradicionalne smjene straže tačno u podne, elitni svjetski skakači će pažnju svih gledalaca privući na 27 metara visoku platformu postavljenu na konzolni krov zgrade Opere.

Gledajte direktan prenos iz Kopenhagena

Takmičenje će biti prenošeno UŽIVO 25. augusta od 14:45h na www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV, Facebooku, YouTubeu i Twitchu. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.