X

Info o skakaču

Ime:
Jessica Macaulay
Datum rođenja:
10/11/1992
Zemlja:
Velika Britanija
Živi u:
The Woodlands, Texas

Od iznenađenja 2018. godine, kada je u svom tek drugom nastupu osigurala prvo pobjedničko postolje u prvenstvu za skakačice iz Britanije, do naslova viceprvakinje u svojoj prvoj sezoni kao stalna skakačica. Jessica Macaulay definitivno leti visoko.

Do prvog pobjedničkog postolja kao stalna skakačica došla je u Portugalu, na istom mjestu gdje je 2017. imala svoj debitantski nastup u prvenstvu. "Dio mene osjeća da sam još uvijek nova, ali u drugom smislu nije mi sve tako novo. Znam šta da očekujem, ali još uvijek imam to uzbuđenje."

Između dvije stanice prvenstva, ova ljubiteljica čokolade je otputovala u Južnu Koreju kako bi se takmičila u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima. Radi zabave, iskustva i da pokupi bronzanu medalju.

Nakon 13 takmičenja, na kojima se pet puta našla na pobjedničkom postolju, strastvenoj hodačici po žici i deklarisanoj ovisnici o adrenalinu nedostaje još samo prvo mjesto. Podvig koji je ova 27-godišnjakinja očito stavila na popis stvari koje planira obaviti ove sezone.

Najbolji rezultati

• 2019 - 3. u visinskim skokovima na FINA Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima
• 2019 - 2. na Red Bull Cliff Diving takmičenju u Portugalu
• 2018 - tri pobjednička postolja kao džoker i kvalifikacija za stalnu skakačku postavu

Konačni plasmani u Svjetskom prvenstvu

2019 - 2. u ukupnom poretku
2018 - 4. u ukupnom poretku (džoker)
2017 - 11. u ukupnom poretku (džoker)