X

Blog Orlanda Duquea - 1. dio: surovi skokovi

Orlando Duque
Datum: 26/06/2017

Orlando Duque, legenda cliff divinga i vlasnik bezbrojnih medalja, krenuo je u novi pohod na pobjede ovog vikenda, na otvaranju Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017 na otoku Inis Mór u Irskoj. Ovdje on počinje svoj blog za ovu sezonu, a novi nastavci će slijediti nakon svake od šest ovogodišnjih stanica.

Prvi dio: surovi skokovi

Pozdrav svima,

Bilo je teško tamo. Ovo su bili vjerovatno najgori uslovi u kojima sam skakao u cijeloj mojoj karijeri - sa samo jednim skokom za zagrijavanje u subotu prije takmičenja.

Nadali smo se da će se vrijeme popraviti, iako smo znali kada samo dolazili u Irsku da bi mogli biti ovako. Prethodna dva puta vrijeme je bilo lijepo.

Orlando pozdravlja fanove na surovoj lokaciji na otoku Inis Mór. Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

Mislim da je preko polovine skakača u takmičenju muškaraca već bilo ovdje, tako da smo znali šta nas očekuje, ali za žene je ovo bilo prvo iskustvo.

Ženama je bilo zaista teško ovdje. Njih tri su se odlučile povući prije kraja i nisu završile takmičenje.

Dvije legende - Sportski direktor Greg Louganis i Orlando - razgovaraju o uslovima na Serpent's Lairu. Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

Uprkos tome, čak i pod surovim uslovima, većina nas je uspjela skupiti dodatnu snagu i nastupiti. Čak i ja, i bio sam prilično dobar!

Stvarno sam zadovoljan svojim nastupom, iako mi je izmakao pobjednički podij. Koncentrisao sam se i pokušao dati sve od sebe.

Imao sam poteškoća u polovini prošle sezone. Prošle godine sam imao povrede nakon svakog takmičenja. Sretan sam što me je tijelo slušalo na Inis Móru i što sam mogao izvesti skokove, čak i uz ograničen trening.

Gary (Hunt) je pri jednom skoku imao malo problema. Siguran sam da se povrijedio, ali se na kraju uspio oporaviti.

Uz koeficijent težine njegovih skokova, Gary je bio sjajan kao i obično, a Blake (Aldridge) je odradio fantastično takmičenje.

„Gary (Hunt) je bio sjajan kao i obično." Foto: Romina Amato/Red Bull Content Pool.

Jonathan (Paredes) je svoj skok iz posljednje runde izveo svega dva puta ranije i on to može bolje. Bio je tehnički dobar prije finala i onda je pogriješio. To se događa svima nama.

U dugoj sezoni, tvoj um će se ponekad poigrati s tobom i s vremena na vrijeme ćeš imati loše skokove. U tim prilikama, moraš biti dovoljno jak da podneseš snažan udar o vodu.

Okrenuo sam se ostatku sezone, u Italiji bude mnogo gledalaca i ljudi me tamo znaju. Uvijek želim prirediti dobru predstavu i nečim uzvratiti.

Ipak, prvo idemo na otok São Miguel na Azorima.

Čujemo se uskoro!

Orlando

Snimak takmičenja na Inis Móru

Snimak takmičenja pogledajte na www.redbullcliffdiving.com i Red Bull TV. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Čitajte i gledajte više o Red Bull Cliff Divingu ovdje

Who's in this