X

Takmičenje u Polignano a Mareu odgođeno za 2021. godinu

Alessandro De Rose
Datum: 25/03/2020

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo je sinonim za vrhunsko sportsko takmičenje u kojem učestvuju sportisti koji - zahvaljujući napornom i konstantnom radu na fizičkom i mentalnom planu - prikazuju nevjerovatnu vještinu i akrobatiku.

Stoga Red Bull objavljuje da će italijanska stanica prvenstva, koja se trebala održati u Polignano a Mareu u julu 2020. godine, biti odgođena za narednu sezonu, 2021. godine. Razlog je taj što, u neizvjesnoj i složenoj situaciji u kakvoj trenutno živimo, ne mogu biti zagarantovani uobičajeni sigurnosni uslovi koje naši takmičari trebaju za svoje nevjerovatne skokove i koje fanovi Red Bull Cliff Divinga zaslužuju.

Organizator žali zbog ove dugoročne odgode, ali svi fanovi ovog izuzetnog sporta zaslužuju maksimalnu predanost u organizaciji kako bi im bio osiguran izvanredan spektakl kakve su prethodnih godina navikli da gledaju.

Kako je već najavljeno, početak sezone Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2020 je odgođen za august, a novi kalendar će biti objavljen što je prije moguće. Cijela zajednica će biti konstantno informisana o razvoju dešavanja u prvenstvu te će i dalje moći pratiti svoje omiljene cliff divere putem zvaničnih kanala.