X

Bilbao

Steven LoBue
Relive all the action

Završnica i premijera istodobno!

Kad platforme postavljene na most La Salve u Bilbau postanu 'uzletne piste' za posljednje ovogodišnje skokove, nakon kojih će biti poznati osvajači trofeja Kralja Kahekilija za sezonu 2019, biće to ujedno i prvi put da žene demonstriraju svoje graciozno skakačko umijeće pored Guggenheimovog muzeja u Bilbau.

Smješten na sjevernom vrhu Iberijskog poluotoka, manje od 20 km južno od Biskajskog zaljeva, grad leži unutar jednog od najnaseljenijih gradskih područja u sjevernoj Španiji. Još od 14. stoljeća, Bilbao je bio poslovno središte, iskusio je tešku industrijalizaciju, a proces njegove društvene, ekonomske i estetske revitalizacije otpočeo je izgradnjom čuvenog Guggenheimovog muzeja. Lokacija na kojoj će se skakati, most La Salve, presijeca jedan vrh trouglastog tlocrta muzeja, a ovaj put neće pozdravljati samo mornare koji se vraćaju s plovidbe, već i svjetsku elitu cliff divinga.

Uz sve veći broj takmičara koji izvode po pet salta ili pet vijaka, te sve viši koeficijent težine u konkurenciji žena, skakačka elegancija će se udružiti s rastućom kompleksnošću skokova dok skakači i skakačice budu nastupali na lokaciji koja se istinski isprepliće s modernom umjetnošću.

Nakon velikog uspjeha finalnog takmičenja 2015. godine, most La Salve u Bilbau će još jednom ugostiti najbolje svjetske cliff divere dok budu odlučivali o ukupnim pobjednicima sezone.

Dosadašnji pobjednici
2018 Steven LoBue, SAD
2015 Steven LoBue, SAD
2014 Artem Silchenko, RUS

#REDBULLCLIFFDIVING

Up Down

Up Down

Up Down

Video

2020 Tour Stops