X

Alessandro De Rose
Datum: 13/07/2017

Nakon skokova u Trstu, Porto Veneru i Bagni di Lucca, Alessandro De Rose je stigao na svoju posljednju stanicu prije Puglie, na mjesto poznato po visinskim skokovima: Fiordo di Furore na Amalfijskoj obali. Most s kojeg je skakao spaja dvije litice na visini od 31 metra iznad uske trake kristalno čiste vode ispod. Ovo je Italijanu bio prvi put da skače s ovog čuvenog mosta: „Bio sam jako uzbuđen prije skoka: prvi put sam skakao ovdje, a 31 metar je više od standardne takmičarske visine od 27 metara na koju sam navikao. Ovo je definitivno bio odličan trening pred takmičenje Svjetskog prvenstva u Polignanu. Amalfijska obala je naprosto čarobna i jedva čekam da ponovo dođem."

Brzo razgibavanje prije akcije. Foto: Damiano Levati/Red Bull Content Pool.
Put uz stepenice do 31 metar visokog mosta s kojeg će skakati. Foto: Damiano Levati/Red Bull Content Pool.
Italijanski skakač u letu s mosta prema kristalno čistoj vodi ispod. Foto: Damiano Levati/Red Bull Content Pool.

Gledajte uživo

Takmičenje u Polignano a Mareu biće prenošeno UŽIVO 23. jula od 15:45h na www.redbullcliffdiving.com, Red Bull TV i Facebooku. Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Ako propustite takmičenje ili ga jednostavno želite ponovo pogledati, ponovno gledanje na zahtjev biće dostupno nekoliko minuta nakon takmičenja.

Čitajte i gledajte više o Red Bull Cliff Divingu ovdje